Minőségi-javulás a háztartási szennyvíz begyűjtés közszolgáltatás területén

2016. 03. 01.

A MIVIKÖ Miskolc Kft. a Miskolc Holding Zrt. tagvállalataként 2009 óta működik közre a Miskolc közigazgatási területén a szennyvízelvezetéssel nem rendelkező ingatlanokon képződő háztartási szennyvíz begyűjtésében. A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz közszolgáltatás megszervezését a MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft. látja el, azonban a háztartási szennyvíz közúton történő elszállítás részfeladatot a MIVIKÖ Miskolc Kft. végzi.

2011-ben módosított önkormányzati rendelet eredményeképp jelentősen, mintegy tízszeresére emelkedett a lakossági igény a háztartási szennyvíz begyűjtésre. 2011 előtt évente átlagos 2500 m3 helyett 2015-ben már 27000 m3 háztartási szennyvíz begyűjtése valósult meg.

A közszolgáltatás ilyen mértékű növekedéséhez a MIVIKÖ Miskolc Kft. gépjármű-kapacitásának növelésére és korszerűsítésére is szükség volt.

A MIVIKÖ Miskolc Kft. a háztartási szennyvíz begyűjtésére alkalmazott gépparkját most egy korszerű, összkerék meghajtású járművel és a szolgáltatás minőségét javító speciális berendezésekkel bővítette. A fejlesztés célja a jelenlegi géppark életkorának javítása, továbbá az un. terepes kivitelű tehergépjárműnek köszönhetően a domborzati viszonyok miatt nehezen megközelíthető ellátási területek könnyebb elérése.

A bemutatott tartályos gépjármű olyan plusz funkciókkal került felszerelésre, mely például havária-helyzetekben pincék szivattyúzására vagy kármentesítésre is alkalmas.

A MIVIKÖ Miskolc Kft. a közel 28 millió Ft értékű fejlesztést eredményes gazdálkodásának köszönhetően önerőből valósította meg. A társaság megalakulása óta folyamatosan igazodni kíván a város és piac igényeihez. A társaság előző fejlesztése – egy nagyteljesítményű kombinált csatornatisztító gépjármű – is igen hasznosnak bizonyult, mivel 2015-ben az Avas városrészben a mélyszivárgó rendszer karbantartását, és közel 1000 km miskolci csatornahálózat karbantartását zökkenőmentesen tudtuk ellátni. A kapacitásnöveléssel további piacbővítést és a géppark jobb kihasználtságát tesszük lehetővé, mely tovább javítja szolgáltatási területünk eredményességét.

Miskolc közigazgatási területén háztartási szennyvíz begyűjtéssel kapcsolatos megkeresését kérjük továbbra is a MIVÍZ Kft. diszpécserszolgálatán, a 46/519-339 telefonszámon jelentse.

Egyéb településekről történő háztartási szennyvíz begyűjtés megrendelését +36 30 967-5370 telefonszámon készséggel fogadjuk.